Bloemschikking Vredesweek Bloemschikking Vredesweek

 
lees meer »
 
Jambokoor Jambokoor
Jambokoor in de Ontmoetingskerk te Heerhugowaard.


klik op de foto voor de vergroting.

Zondag 1 oktober aanstaande zal het Jambokoor een viering verzorgen in de Ontmoetingskerk te Heerhugowaard.
Het ruim 55 leden tellende Jambokoor, waarvan de meeste leden uit West-Friesland komen, zingt met veel enthousiasme  Afrikaanse liederen.
Het koor komt uit Zuidermeer en is een begrip in West-Friesland: een Hollands koor dat Afrikaanse liederen zingt!
De teksten en melodieën komen uit verschillende Afrikaanse landen en bevatten verschillende  talen en dialecten.
Het is ruim 30 jaar geleden “ontstaan” toen men in Zuidermeer een herdenkingsdienst hield voor de in Uganda vermoorde priester Kees Spil die uit Zuidermeer kwam.
Men zong toen een paar Afrikaanse liederen. Daar kwamen zo veel enthousiaste reacties op dat men besloot een koor op te richten dat uitsluitend in Afrikaanse talen en dialecten zingt; en met groot succes!
De doelstelling is dan ook: de vreugde en warmte die zo essentieel is bij Afrikaanse muziek  binnenbrengen tijdens vieringen en concerten.
Ten eerste door de muziek maar ook door dans en bewegen, want  meeklappen en meebewegen van de toehoorders is geoorloofd! Zo ontstaat een unieke sfeer, bruisend, vol ritme en soms ontroerend.

Dit meemaken is een echte belevenis! Velen hebben dat al ontdekt in de afgelopen jaren.

De muzikale leiding van het Jambokoor is in handen van Teun Steur.
De viering begint om 10.00 uur in de Ontmoetingskerk.
U bent van harte uitgenodigd!

 
 
DE VOEDSELBANK

DE VOEDSELBANK
Al een aantal jaren staat er in de hal van De Brink een blauwe krat waarin u houdbare producten kunt doen voor mensen die aangewezen zijn op de Voedselbank. We vroegen elke maand om een ander soort artikel en u gaf gul. Dank daarvoor!

Vanaf nu gaan we het anders doen. De blauwe krat blíjft, maar u mag voortaan zelf beslissen welk houdbaar product u erin doet. Suggesties: tandpasta, douchegel, shampoo, ontbijtgranen, knäckers, koffie, thee, rijst, pasta, pastasauzen in pot, groenten in blik of pot, wasmiddel, ontbijtkoek, ragout, pindakaas, hagelslag, bakproducten, enzovoort.
De verzamelde boodschappen worden elke donderdag uitgedeeld.

Als u niet in de gelegenheid bent iets te brengen, kunt u ook financieel bijdragen door een gift over te maken naar het bankrekeningnummer van de diaconie:
NL84 INGB 0008 5693 31, o.v.v. gift Voedselbank.
Doet u, indien mogelijk, weer mee?

De diaconie
 
 
Kindernevendienst Kindernevendienst
Iedere zondag zijn alle kinderen in de basisschoolleeftijd (4 - 12 jaar), van harte welkom bij de kindernevendienst.
De kinderen starten eerst met hun ouders / verzorgers in de kerk en na het kindermoment gaan ze met één of twee leidster(s) van de kindernevendienst naar een eigen ruimte.

We lezen een verhaal, bidden, maken een knutselwerkje en luisteren naar verhalen die de kinderen graag willen vertellen. Er is tijd voor vragen en er is veel aandacht voor elkaar. 

Net voor de zegen komen we weer  terug in de kerk en zo sluiten de kinderen de dienst af bij hun ouders / verzorgers.
Tijdens de kindernevendienst hebben we ook altijd een moment van stilte om wat te drinken en kunnen de kinderen een donatie doen in de spaarpot voor een goed doel.
Het goede doel wordt ook met hen besproken en wisselt een aantal keer per jaar.

Heeft u vragen? Dan kunt u een mail sturen naar info@pkn-heerhugowaard.nl. Vervolgens komt uw vraag bij de juiste persoon terecht

Met groeten de leiding van de kindernevendienst. 
 
 
Nieuws over Beeld & Geluid

Nieuws over Beeld & Geluid
Als u op onderstaande knop klikt vindt u uitleg over beeld en geluid in de kerk en hoe u dit thuis ook kunt ontvangen.Mocht uw verbinding met kerkdienstgemist.nl regelmatig haperen, dan is vaak uw eigen apparatuur de boosdoener. Als u nog steeds het internet opgaat via het verouderde 'Internet Explorer' kunt u proberen of u minder/geen problemen heeft via een andere internet browser, bijvoorbeeld 'Google Chrome'.