Mededelingenblad 24 juni 2018 Mededelingenblad 24 juni 2018
zondag 24 juni 2018

10.00 Ontmoetingskerk, ds. H.C. van Capelleveen

Namens de kerkenraad een hartelijk welkom voor u allen, ook voor hen die via KerkWebRadio met ons verbonden zijn.

COLLECTE
De diaconale collecte is voor Kledingmagazijn ´Je mag er zijn´ in Noord-Scharwoude.
Dit kledingmagazijn is één van de vijf depots in Nederland, speciaal voor pleegouders en pleegkinderen. Als een kind uit huis geplaatst wordt is dat echt geen leuke logeer partij. Tijd om een koffertje te pakken is er niet. Als pleegouder heb je vaak snel, veel spullen nodig en wil je graag het leed voor een kind zo klein mogelijk maken, en hem of haar een veilig gevoel geven. Emotioneel is dat een hele taak maar praktisch komt er ook heel wat bij kijken. ‘Je mag er zijn’ wil in deze de helpende hand bieden. Als pleegouder kun je in het magazijn gratis tweedehands kleding uitzoeken. Er is kinderkleding van maat 50 tot en met 176, maar ook wandelwagens, (camping) bedjes, wipstoeltjes, boxen, speelgoed en andere bruikbare kinderartikelen. Daarnaast helpen het kledingmagazijn tienermoeders en andere moeders die van een absoluut minimum moeten leven. Dat gaat via een aantal contacten met hulpverleners.
De tweede collecte is bestemd voor de kerk met als doel Pastoraal werk

-dhr.  Vincent Schaap is een week opgenomen geweest in het ziekenhuis in Alkmaar. Hij is nu weer thuis.
- mv. Sylvia Dijkstra is geopereerd in het Westfriesgasthuis in Hoorn. Ze moet met haar arm volledige rust houden, zij verblijft in de Herstel afdeling van het Westfriesgasthuis om te revalideren.
- dhr. Bert Spil is na zijn hartoperatie weer thuis en zal de komende zes weken werken aan herstel en revalidatie.
Samen voor Kenia
De eerste actie van de jongerenreis "samen voor Kenia"
Zoals u allen weet ben ik Jan Bergsma verleden jaar in oktober/november met een seniorengroep naar Kenia geweest.
Wij hebben daar het project voor een gebouw bij een school bij een gebracht.
En een van de acties was het lopen van de 4-Daagse van Nijmegen, waar ik door velen van u ben gesponsord, met een mooi bedrag.
Dat hebben de jongeren goed onthouden. En hebben mij gevraagd of ik de 4- daagse van Nijmegen dit jaar weer ga lopen. In de Brink kunt u meer informatie krijgen.
Namens de Jongeren die naar Kenia afreizen in 2019
Jan Bergsma
Vanuit de groep Beeld & Geluid
Al eerder is er informatie gegeven Beeld en Geluid in vorige weken. Nu staat alles in Op Weg

Maaltijd voor Kenia
Vrijdag 15 juni was de Brink omgetoverd tot een restaurant. Jongeren die volgend jaar naar Kenia gaan hielpen Rita Nieuwdorp om een lekkere maaltijd te serveren. Het totale bedrag dat is opgehaald was ruim E190,-
Een erg mooi bedrag voor het doel om mee te helpen aan een Nursing-School in Kilgoris.
Komende maanden komen nog meer sponsoracties van de Keniagroep!
Niels Welbedacht, Keniagroep 2019. (iets ingekort.)