Recht en gerechtigheid, liefde en ontferming (deel 1)

Recht en gerechtigheid, liefde en ontferming (deel 1)
Die moet discussiëren met zijn ouders of hij maar drie kwartier mag gamen per dag. Die zit een beetje met overgewicht, gewoon er wordt hem zoveel lekkers aangeboden en hij moet steeds maar kiezen. En één van de problemen was dat er geen glijbaan zat bij het zwembad op vakantie.
Best wel een pittig leven.

Dus dat is één van de kinderen, dat zijn, zijn problemen.

En één van de andere kinderen die zou aan het overleven zijn. 
Dus je ene kind heeft alles, eigenlijk te veel, en je andere kind zou aan het overleven zijn. Zou het eigenlijk niet redden. Zou niet weten of ze de volgende dag zou halen. En stel dat je in gesprek komt met je kinderen, wat zou je dan zeggen.

Ik denk dat ik tegen mijn kind dat zoveel heeft zou zeggen: Lieverd, je kent papa en mama toch. Hoe hebben we je grootgebracht? O joh, weet je wat mijn diepe vreugde zou zijn. Wij zorgen voor jou. Alsjeblieft wil jij delen met je zusje, wil jij samen optrekken, wil jij………

Wilt u/jij het hele verhaal over recht en gerechtigheid. Kijk dan op YouTube: (klikken)
Tiemen Westerduin Geef, want God geeft in overvloed.
Zo ga je met het volk van God op reis via Deuteronomium, Leviticus en Spreuken naar antwoorden op dit onderwerp. Veel kijkplezier en inspiratie. Ik hoop dat het u/jij aan het denken zet. De volgende Op Weg kom ik hierop terug.

Rob de Visser
 
terug