Recht en gerechtigheid, liefde en ontferming (deel 2)

Recht en gerechtigheid, liefde en ontferming (deel 2)
Iedereen die wat langer in een ontwikkelingsland is geweest en terugkomt in Nederland verbaast zich daarover. Wij mogen dromen over een goede toekomst en hoeven ons geen zorgen te maken of we morgen wel te eten hebben.
Ook wij maken keuzes. Voor sommige is dat of we niet nog een mooiere telefoon moeten hebben terwijl de oude het nog prima doet. Of bij andere, de keuken is wel wat gedateerd er moet maar eens een andere komen. Of weer bij andere, de auto is wel “erg” oud. Laten we op zoek gaan naar een andere of weer een nieuwe auto. Of we gaan nog maar een keer op vakantie want we hebben het verdiend!
In de preek van Tiemen wordt heel duidelijk verteld dat wat voor het volk van God gold toen ze uit Egypte vertrokken, ook voor ons in het nu geldt.
Al onze bezittingen en geld is een gift van God. Niets verdienen we zelf. Je bent hier geboren, mag hier naar school maar zelfs jouw capaciteiten zijn een geschenk van God. Dat gunt God jou maar Hij vraagt jou om te delen met de ander. Dat moet je niet doen maar dat mag je doen!
Jij mag als volgeling van Jezus jouw welvaart delen.  Hoeveel??? Dat mag jezelf bepalen. Hoe groot je rand on-ge-oogst is van je land mag jezelf bepalen. Doe wat je hart je ingeeft.
Maar als je denkt, ik gun een ander ook een betere toekomst dan kan je, individueel of misschien met andere een kind sponsoren via compassion.  Via compassion worden al wereldwijd 2,2 miljoen, waarvan 48.000 vanuit Nederland, kinderen gesponsord. Al deze kinderen hebben kans op een betere toekomst en kunnen weer dromen. De impact op het kind maar ook het gezin waarin ze leven is gigantisch. Zie voor meer informatie op www.compassion.nl
Ik hoop dat dit stuk je helpt als je weer eens voor een beslissing komt te staan. Je mag genieten maar je mag ook gul delen. Heb je naaste lief als jezelf.
Ik wens je geloof, hoop en liefde toe,
Rob de Visser
 
terug