Even voorstellen Even voorstellen
 
Kindernevendienst Adventsperiode 2023 Kindernevendienst Adventsperiode 2023
Weet jij hoe laat het is?


Hallo kinderen,

Elke zondag is bijzonder, maar de zondagen in de adventstijd zijn nog een beetje extra bijzonder. Dan leven we toe naar kerst, het feest van de geboorte van Jezus. Met jullie besteden we daar aandacht aan met het adventsproject. De titel van het project is: ‘Weet jij hoe laat het is?’

Hoe lang duurt het nog voordat het kerst is? Je kunt op je horloge kijken of op de kalender of klok. Ook door Bijbelverhalen te lezen kun je zien hoe mensen uitkijken naar de komst van Jezus.

3 december begint de adventsperiode. We vieren dan de 1e advent. Er staat een klok in de kerk. Elke zondag komt de klokkenmaker even langs om de klok goed te zetten. Zo kunnen we zien dat we steeds dichter bij Kerst komen.

Kom je samen met ons en de klokkenmaker kijken hoe laat het is? We lezen mooie verhalen, drinken wat limonade met een koekje en gaan daarna een knutsel, kleurplaat of iets anders maken.

Je krijgt een Adventsboekje mee naar huis. Zo kun je niet alleen in de kerk maar ook  thuis toeleven naar Kerst. Ook krijg je een adventskaars. Als je deze elke dag even aansteekt kun je ook zien wanneer het bijna Kerst is.

We hebben zin om met jullie dit adventsproject te doen!!
Tot ziens!!!

Groetjes van de kindernevendienstleiding:
(Anneke, Annemarie, Arona, Hesselina, Bianca, Ninetta)
 
 
KINDERKERSTFEEST 2023 KINDERKERSTFEEST 2023
Op zondag 24 december om 18:00 uur vieren we kinderkerstfeest. In de Ontmoetingskerk gaan we samen luisteren en kijken naar het kerstverhaal.
Wie spelen er allemaal een rol bij de geboorte van Jezus? Wat is de reden dat de Koning in een voederbak ligt? En waarom zongen de Engelen met elkaar ‘Ere zij God in de hoge’? Op al deze vragen krijgen we antwoorden op een wel heel bijzondere manier.
Dus neem je mama, papa, opa, oma, vrienden en vriendinnen mee. Hoe meer mensen in de kerk hoe fijner het feest zal zijn. Jullie zijn van Harte Welkom!

Groeten van de leiding van de Kindernevendienst
 
 
Kindernevendienst Kindernevendienst
Iedere zondag zijn alle kinderen in de basisschoolleeftijd (4 - 12 jaar), van harte welkom bij de kindernevendienst.
De kinderen starten eerst met hun ouders / verzorgers in de kerk en na het kindermoment gaan ze met één of twee leidster(s) van de kindernevendienst naar een eigen ruimte.

We lezen een verhaal, bidden, maken een knutselwerkje en luisteren naar verhalen die de kinderen graag willen vertellen. Er is tijd voor vragen en er is veel aandacht voor elkaar. 

Net voor de zegen komen we weer  terug in de kerk en zo sluiten de kinderen de dienst af bij hun ouders / verzorgers.
Tijdens de kindernevendienst hebben we ook altijd een moment van stilte om wat te drinken en kunnen de kinderen een donatie doen in de spaarpot voor een goed doel.
Het goede doel wordt ook met hen besproken en wisselt een aantal keer per jaar.

Heeft u vragen? Dan kunt u een mail sturen naar info@pkn-heerhugowaard.nl. Vervolgens komt uw vraag bij de juiste persoon terecht

Met groeten de leiding van de kindernevendienst. 
 
 
Verslag van de Spooktocht 2.0 Verslag van de Spooktocht 2.0
🕷 👻 Verslag van de Spooktocht 2.0 🎃 🕸

Tijdens het kamp is de spooktocht één van de hoogtepunten van het weekend! Iedereen kijkt er naar uit, de meesten met plezier, sommigen een beetje huiverig, maar achteraf resulteert het alleen maar in stoere en grappige verhalen van iedereen! Maar dit jaar was de spooktocht van het kampweekend letterlijk en figuurlijk in het water gevallen. Het hele weekend bleef het regenen, en daardoor kwam niet alle voorbereiding uit de verf. Want hoe hard is een geluid nog, als het de regendruppels op je plastic capuchon moet overstemmen? En hoe kun je je goed verstoppen in een kletsnat bosje?
 
lees meer »
 
Tot 4 jaar Tot 4 jaar
 
Jeugdkerk Jeugdkerk
 
Gespreksgroep Gespreksgroep