Wat is de QR-code? Wat is de QR-code?

In de Zondagsbrieven van de afgelopen weken heeft een stukje gestaan onder de titel: OOK IN DEZE TIJD MEEDOEN AAN DE COLLECTE? DAT IS MOGELIJK!
In de Zondagsbrief, die in deze tijd via de mail werd rondgestuurd en digitaal op onze website staat, wordt u door op Bijdragen aan de collecte geleid.
Dit kan alleen als u de Zondagsbrief digitaal ontvangt. Normaal krijgen de meeste gemeenteleden de Zondagsbrief op papier en dan werkt zo’n link niet, maar een QR-code wel.

Om de QR-code te kunnen ‘lezen’ heeft u een QR-scanner op uw smartphone of tablet nodig, op de nieuwste apparaten is zoiets al geïnstalleerd en anders moet u er één downloaden uit de Play Store of App Store  en installeren.
U scant de code met uw app (QR-lezer/scanner) op uw smartphone of tablet en wordt dan doorgeleid naar de website van SKG Collect, u kiest voor de optie ‘Openen op deze website’ en controleert of dit ook de website is, waar u naar toe wilt. (Evenals bij een link openen in een email, kan een onbekend QR-code ook misbruik betekenen!) Als u dit leest op een PC of laptop, kunt u met tablet of smartphone de QR-code 'lezen' en u wordt op uw tablet of smartphone naar de website gemaaktdoor SKG geleid.

Als u de QR-code op een kaartje print en in uw portemonnee stopt, heeft u de betaalsite van uw kerk altijd bij de hand!
Wij zullen de QR-code opnemen in de Op Weg op de pagina ‘Adressen Protestantse gemeente te Heerhugowaard’ en indien nodig in de Zondagsbrief.

Mocht u nog vragen hebben, dan vindt u onze telefoonnummers op de gele adressenlijst.

Gerard Alders, penningmeester CvK
Christian Welbedacht, penningmeester Diaconie

terug