Samen voor Kenia

Samen voor Kenia
Dankbaar terugblikken.
Na een jaar intensief actievoeren was het zover: Op 18 juli vertrokken 19 jongeren (van 16 – 21 jaar) en zes begeleiders naar Kenia. Op 3 augustus kwamen we met minder spullen, maar met veel mooie ervaringen terug in Nederland.
Alle dagen is er bij toerbeurt een verslag geschreven en die kunt u (met foto’s) nog inzien op www.samenvoorkenia.com.  Ons project betrof de renovatie van de opleiding voor verpleegkundigen. Dat is een groot complex met ca. 65 kamers/lokalen. Daar hebben we veel geverfd; daken, buitenmuren, binnenmuren, kozijnen, deuren, veranda’s etc. Onze creatieve jongeren hebben twee muren extra fraai gemaakt (zie het verslag van 1 augustus)
lees meer »
 
Samen voor Kenia.

Samen voor Kenia.
Het gaat goed, we zijn volop met allerlei acties bezig, en het bedrag, zoals u al hebt kunnen horen en zien groeit gestaag, hoe meer geld er binnen komt hoe enthousiaster we worden.
lees meer »
 
Het project “school voor het opleiden van verpleegkundigen in Kilgoris”

Het project “school voor het opleiden van verpleegkundigen in Kilgoris”
In Kilgoris staat het St. Joseph mission ziekenhuis. Omdat het een missie ziekenhuis is, valt het onder de verantwoordelijkheid van de priester die belast is met de parochie, momenteel father Joseph.
lees meer »
 
Samen voor Kenia

Samen voor Kenia
Update van de groep “Samen voor Kenia” 2019
We zijn als begeleidingsgroep en jongeren al regelmatig bij elkaar geweest en op die groepsbijeenkomsten ontstaan de mooiste dingen, ontzettend fijn om te merken dat onze jongeren zo enthousiast en vol ideeën zijn. En buiten de acties die we plannen zijn er ook momenten van bezinning, staan we stil bij hoe het leven ook kan zijn, zonder alle luxe die wij hier hebben, wat wij kunnen betekenen voor de mede-mens, hoe kunnen we helpen daar waar nodig, wat vraagt dat van ons.
lees meer »