Musical Op zoek naar Judas Musical Op zoek naar Judas

Wie is Judas? Zeg het maar. Hoe was hij als klein kind? Vurig? Stil? Een zwart-wit denker, bijna tegen het autistische aan? Hoorde hij stemmen? Kon hij tegen onrecht of niet? Liep hij als een dolle stier achter wie dan ook maar aan? Wie waren zijn ouders? Ja, zijn vader kennen we: Simon. Maar dat is alleen maar een voornaam. Maar zijn moeder? Wie was zij en wat dacht ze toen ze haar zoon Judas – Grieks voor Juda – in haar handen hield? Hoe zag zijn jeugd eruit in Ish-Kerioth? Was hij populair of een ‘vreemdeling’ in zijn eigen dorp? Wie kan hem doorgronden? Wat bezielde hem? Waarom maakte hij de keuzes die hij maakte? Of was hij inderdaad een gewillig werktuig in de handen van God? En als hij een leerling van Johannes de Doper was die vooral in de woestijn werkte, hoe kwam Judas daar dan? In deze musical gaan we – in tekst en muziek – op een speelse manier op zoek naar Judas.

Waarom weer een musical? Omdat:
  • We het enorm leuk vinden om elke week een avondje te zingen en toneel te spelen.
  • We in nog geen jaar van nul af naar drie geweldige optredens toe werken.
  • Het niet alleen maar zingen en spelen is, maar (als je dat wilt) je al je creativiteit kwijt kunt.
  • Er binnen de groep vaak verrassende vriendschappen ontstaan.
We gaan 8 mei dit jaar starten met het instuderen en rond Pasen volgend jaar uitvoeren. Hoe groter de groep, hoe beter. Van alle leeftijden.  De repetities vinden plaats op maandag van 20.00 tot 22.00 uur. We werken met tekstboeken en oefenmuziek die je thuis per stem kunt oefenen. Wat houdt je tegen?

Nieuwsgierig geworden? Kom dan naar de inschrijfavond op maandag 3 april om 20.30 in De Brink. Of beter nog; stuur een mail naar info@musicals-pkn-heerhugowaard.nl en we sturen je direct het inschrijvingsformulier op.
We zien elkaar op 3 april!

Namens de musicalgroep een “musicale” groet,
Erik Hage
 
terug