Dit zijn wij

Dit zijn wij
Bent u nieuw in onze gemeente?
De Protestantse gemeente te Heerhugowaard heet u
VAN HARTE WELKOM!
Wij laten ons als open gemeenschap inspireren door het levend Woord van God. Leven is misschien wel het meest Bijbelse woord. Het gaat erom dat de oude verhalen uit de Bijbel weer gaan leven.
In ons beleidsplan staat: ‘Geïnspireerd en verbonden door dit Woord van God stellen wij de (A)ander centraal’: waar de individualistische wijze van leven problematisch is, kan de Bijbelse boodschap van verbond, gemeenschap, relatie, vertrouwen het antwoord zijn. 
lees meer »
 
Jambokoor Jambokoor
Jambokoor in de Ontmoetingskerk te Heerhugowaard.


klik op de foto voor de vergroting.

Zondag 1 oktober aanstaande zal het Jambokoor een viering verzorgen in de Ontmoetingskerk te Heerhugowaard.
Het ruim 55 leden tellende Jambokoor, waarvan de meeste leden uit West-Friesland komen, zingt met veel enthousiasme  Afrikaanse liederen.
Het koor komt uit Zuidermeer en is een begrip in West-Friesland: een Hollands koor dat Afrikaanse liederen zingt!
De teksten en melodieën komen uit verschillende Afrikaanse landen en bevatten verschillende  talen en dialecten.
Het is ruim 30 jaar geleden “ontstaan” toen men in Zuidermeer een herdenkingsdienst hield voor de in Uganda vermoorde priester Kees Spil die uit Zuidermeer kwam.
Men zong toen een paar Afrikaanse liederen. Daar kwamen zo veel enthousiaste reacties op dat men besloot een koor op te richten dat uitsluitend in Afrikaanse talen en dialecten zingt; en met groot succes!
De doelstelling is dan ook: de vreugde en warmte die zo essentieel is bij Afrikaanse muziek  binnenbrengen tijdens vieringen en concerten.
Ten eerste door de muziek maar ook door dans en bewegen, want  meeklappen en meebewegen van de toehoorders is geoorloofd! Zo ontstaat een unieke sfeer, bruisend, vol ritme en soms ontroerend.

Dit meemaken is een echte belevenis! Velen hebben dat al ontdekt in de afgelopen jaren.

De muzikale leiding van het Jambokoor is in handen van Teun Steur.
De viering begint om 10.00 uur in de Ontmoetingskerk.
U bent van harte uitgenodigd!

 
 
Met één klik naar... Met één klik naar...
               
 
Bloemschikking Vredesweek Bloemschikking Vredesweek

 
lees meer »
 
DE VOEDSELBANK

DE VOEDSELBANK
Al een aantal jaren staat er in de hal van De Brink een blauwe krat waarin u houdbare producten kunt doen voor mensen die aangewezen zijn op de Voedselbank. 
Suggesties: tandpasta, douchegel, shampoo, ontbijtgranen, knäckers, koffie, thee, rijst, pasta, pastasauzen in pot, groenten in blik of pot, wasmiddel, ontbijtkoek, ragout, pindakaas, hagelslag, bakproducten, enzovoort.
De verzamelde boodschappen worden elke donderdag uitgedeeld.

Als u niet in de gelegenheid bent iets te brengen, kunt u ook financieel bijdragen door een gift over te maken naar het bankrekeningnummer van de diaconie:
NL84 INGB 0008 5693 31, o.v.v. gift Voedselbank.
Doet u, indien mogelijk, weer mee?

De diaconie